vineri, 18 decembrie 2015

Curiozitati despre astre

Astrologie... stiati ca...

1) Daca forma lunii este de secera (in forma literei C) - luna este in descrestere, iar cand este in forma convexa (in forma literei D) - luna este in crestere ? Litera descrie exact invers faza lunii - D - in Crestere, C - in Descrestere.
  2) Galaxiile calatoresc in spatiu si cateodata se ciocnesc, galaxiile mai mici disparand si fiind "mancate" de cele mai mari ? Galaxia din Andromeda se indreapta spre galaxia noastra, Calea Lactee.
  3) Neptun era zeul marilor si al oceanelor ? I s-a dat planetei acest nume de la culoarea ei albastra. In mitologia greaca Poseidon era zeul marilor si al oceanelor.
  4) Fiecarei varste ii corespunde o planeta ? De la 0 la 7 ani suntem sub influenta Lunii, de la 7 la 14 ani suntem sub influenta lui Mercur, de la 14 la 21 de ai suntem sub influenta lui Venus, de la 21 la 28 de ani suntem sub influenta Soarelui, de la 28 la 35 de ani suntem sub influenta lui Marte, de la 35 la 42 de ani suntem sub influenta lui Jupiter, de la 42 la 49 de ani suntem sub influenta lui Saturn, de la 49 la 56 de ani suntem sub influenta Lunii. De aici provin si varstele la care se considera ca se incheie ciclurle de 7 ani din viata individului: cei 7 ani de acasa - sunt cei patronati de Luna, care se ocupa de educatia primara a omului (hrana, sanatate, crestere), la 14 ani, identitatea adolescentei este marcata de patronajul lui Mercur, la 21 de ani (in majoritatea tarilor) - individul intra sub influenta Soarelui, deci este considerat majoratul, cand individualitatea sa este total conturata.
 5) Cele trei ceasuri rele din cadrul zilelor de marti si sambata au explicatii astrologice ? In astrologia orara, zilele de marti si sambata contin 3 ore planetare guvernate de Saturn, considerata cea mai dificila planeta de pe cer. De fapt, oricare alta zi din saptamana contine ceasuri rele. In fiecare zi, lui Saturn ii revin cate 2 ore planetare, doar in zilele de marti si sambata exista 3 ore ale lui Saturn, considerate a fi cele trei ceasuri rele.
  6) Gazele dintr-o pata solara sunt cu 1.650 grade Celsius mai reci decat zonele inconjuratoare de pe Soare ?
  7) Soarele nostru se indreapta cu 20 km pe secunda spre un punct in directia constelatiei Hercules ?
  8) Unele stele sunt de 600.000 de ori mai stralucitoare decat Soarele nostru ?
9) Luminii de la Soare ii ia 8 minute pana atinge Pamantul ? daca Soarele s-ar stinge acum, in 8 minute am ramane in intuneric !
  10) Luna noastra se departeaza de Pamant cu 3 cm pe an ?
11) Pastele este calculat in functie de fazele Lunii ? Astfel Pastele cade intotdeauna in prima duminica de dupa prima Luna Plina de dupa echinoctiul de primavara.
  12) fluxul si refluxul este in legatura directa cu fazele si mersul Lunii ? Forta gravitationala a Lunii - mult mai redusa decat cea a Pamanatului, are efect nu numai asupra apelor din ocean, ci asupra oricaror obiecte de pe Pamant. Cele mai puternice maree au loc la Luna Plina si Luna Noua, cand Soarele, Luna si Pamantul se afla pe aceeasi linie.
13) Pe Venus ploua cu acid sulfuric ?
14) Venus este singura planeta care se roteste in sensul acelor de ceasornic ? 
15) Soarele reprezinta 99,86 % din masa intregului sistem solar ?
16) Fortele de atractie dintre Pamant si Luna au determinat incetinirea vitezei de rotatie a Lunii si a Pamantului, fenomenul continuand si in zilele noastre ?

17) În fiecare minut, Pământul este lovit de 6.000 de fulgere ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu