joi, 17 decembrie 2015

Horoscopul

Horoscopul este o previziune astrologică pentru o anumită perioadă de timp, acesta se realizează în urma unor analize a planetelor. Horoscopul este o previziune generală, pentru o previziune individualizată este necesară analiza astrogramei natale suprapusă peste astrograma zilei respective.
În anul 2013, un român din trei considera că interpretarea viselor îl poate ajuta în viața de zi cu zi și că horoscopul este o modalitate eficientă de a anticipa evenimentele.
În astronomie, zodiacul este cercul de constelații din ecliptică (traiectoria aparentă a Soarelui pe sfera cerească). În astrologie, zodiacul denotă semnele care împart ecliptica în douăsprezece zone egale, numite zodii.

Tipuri de zodiac
v  Zodiacul European
·         Zodiacul clasic (occidental) este compus din douăsprezece zodii:
·         Berbec: 21 martie - 20 aprilie
·         Taur: 21 aprilie - 21 mai
·         Gemeni: 22 mai - 21 iunie
·         Rac: 22 iunie - 22 iulie
·         Leu: 23 iulie - 22 august
·         Fecioară: 23 august - 21 septembrie
·         Balanță: 22 septembrie - 22 octombrie
·         Scorpion: 23 octombrie - 21 noiembrie
·         Săgetator: 22 noiembrie - 21 decembrie
·         Capricorn: 22 decembrie - 19 ianuarie
·         Vărsător: 20 ianuarie - 18 februarie
·         Pești: 19 februarie - 20 martie

v  Zodiacul românesc:
·         Berbec: în Prier
·         Taur: în Florar
·         Gemeni: în Cireșar
·         Rac: în Cuptor
·         Leu: în Gustar
·         Fecioară: în Răpciune
·         Cumpăna: în Brumărel
·         Scorpie: în Brumar
·         Arcaș: în Undrea
·         Țap: în Gerar
·         Vărsător în Făurar
·         Pești în Mărțișor

Zodiacul romanesc

v  Zodiacul chinezesc este un zodiac care are la bază un ciclu de 12 ani, care la rândul său face parte dintr-un ciclu mai lung, de 60 de ani.
Zodii
·         Șobolan -
·         Bivol -
·         Tigru -
·         Iepure -
·         Dragon -
·         Șarpe -
·         Cal -
·         Capră -
·         Maimuță -
·         Cocoș -
·         Câine -
·         Mistreț -

Zodiacul chinezesc

Spre deosebire de zodiacul occidental, în astrologia chineză, zodiile sunt atribuite inițial în funcție de anul nașterii reprezentând aparența, sau felul în care persoana este percepută de cei din jur. De asemenea, în ciuda ideii preconcepute care circulă în civilizația vestică, personalitatea și norocul unei persoane sunt definite și în funcție de luna, ziua și ora nașterii. Astfel, și acestora le sunt atribuite elemente ale zodiacului chinezesc.

Calendarul chinezesc
Calendarul chinezesc este lunisolar. Acesta este bazat pe observații astronomice exacte privind longitudinea soarelui și fazele lunii. Calendarul chinezesc adesea coincide cu anul tropic, împărțind unele similaritati cu calendarul evreiesc. Și aici, un an obișnuit are 12 luni, iar un an bisect are 13 luni; un an obișnuit are 353-355 de zile, in timp ce un an bisect are 383-385 de zile.

Sculptură în piatră a zodiacului chinezesc

Legende
Zodiacul chinezesc a aparut cu mai mult de 3 mii de ani in urma – mult mai devreme decat astrologia europeana, si numai recent a devenit un concurent serios pentru sistemul zodiacal din Occident in determinarea caracterului oamenilor. Spre deosebire de astrologie, care prezice in functie de asezarea Soarelui, a stelelor si a planetelor, calendarul chinezesc se bazeaza pe fazele lunare. Fiecare an al ciclului de 12 ani are denumirea unui anumit animal. In Orientul Indepartat se stie ca cele 12 animale au capacitatea de a inzestra cu anumite caracteristici persoana nascuta in anul respectiv.

Legenda spune ca aceste douasprezece animale au venit odata sa intalneasca Anul Nou cu Buddha. Desi el a chemat toate animalele sa sarbatoreasca cu el, au venit doar sobolanul, bivolul, tigrul, iepurele, dragonul, sarpele, calul, capra, maimuta, cocosul, cainele si mistretul. Douasprezece animale, douasprezece luni, doisprezece ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu